Effektiv high-end profilfilm for Flexofold - SpotOn Studios

Effektiv high-end profilfilm for Flexofold

Flexofold producerer specialdesignede foldepropeller til sejlbåde. En foldepropel giver minimal modstand i vandet når man bruger sit sejl, og høj ydelse når man bruger motoren.
I profilfilmen var det vigtigt for Flexofold at kommunikere, at de selv står for hele produktionsprocessen, og at man snakker direkte med fabrikken i Danmark, når man bestiller en propel. Derudover havde vi kreativ frihed, og vi valgte at skabe et halv-dramatisk vibe i filmen, med intens musik og masser af close-ups, der kan vække en hver sejlnørds interesse. Herunder kan du få et nærmere indblik i tankerne omkring og arbejdet med projektet.
Vi brugte 3 optagelsedage på projektet, hvor vi primært filmede i fabrikshallen hos Flexofold, og også en enkelt dag i X-Yachts showroom. En fabrikshal er i sin natur sjældent særligt køn at filme – og blandingen af lysstofrør og ovenlys er en hver videografs mareridt. Vi lavede derfor en fuld lyssætning af hvert element der skulle filmes, og slukkede for lysstofrørene i hallen. Vi har generelt skabt en stor kontrast mellem lys og mørke i billederne, som giver et fedt og intenst look. Derudover har vi krydret lyssætningen med blå baggrundsfarver der matcher Flexofolds visuelle identitet, men samtidigt skabt varme farver og hudtoner i forgrunden.
En sjov lille ting er åbningsskuddet i filmen, hvor propellen folder sig ud. Ofte ville man løse sådan et skud med 3D, men vi ville gerne gøre det så autentisk som muligt, og vise en rigtig propel der foldede sig ud. Det involverede en større opbygning med paller, lyssætning med 3 lamper og en reflektor samt snoretræk for at få propellen til at dreje rundt. Du kan se billeder af opsætningen herunder.
En scene vi er særligt stolte af, er scenen hvor propellen bliver monteret på en bådmotor. Her har vi hængt store sorte tæpper ned fra siden af en båd, for at der ikke skulle være kaffemaskiner og kontorer der forstyrrede i baggrunden. Se billederne af setuppet med 4 lamper forneden.