Hvad koster en film? → Se vores priseksempler her!

Priser på video- og filmproduktioner

Se vores priseksempler nedenfor

Vil du have en smart og flot Ferrari, der blæser konkurrenterne bagover og får kunderne til at måbe – eller en du på udkig efter en solid Hyundai, der fint kommer i mål og klarer opgaven?

Video kan skaleres alt efter formål og budget, og det er vigtigt for os at levere fuld gennemsigtighed i forhold til udgifterne, når vores kunder vælger at få produceret film hos os. En typisk misforståelse er, at jo længere filmen er, des dyrere bliver den, men det er ikke tilfældet. Der er tre grundlæggende faktorer man kan skrue på, når man skal lave en film:

1. Video præproduktion

Præproduktionen kan både være den største- og den mindste del af en filmproduktion. Hvis vi f.eks. blot skal ud på en location og dække en begivenhed, vil der ikke være meget præproduktion ud over lidt praktisk organisering.

Men præproduktionen kan også være udvikling en unik idé i samarbejde med kunden, at skriver et manuskript og finder ind til kernen af Jeres værdier, hvis I f.eks. skal have lavet en skarp profilfilm. Omfanget af præproduktionen er derfor i høj grad bestemmende for, hvad filmen kommer til at koste.

2.Video produktion

”Produktion” er der hvor vi er ude på en location og få optagelser i kassen.
De to største knapper man kan skrue på i forhold til produktionsfasen, er lyssætning samt antallet af locations. Det er i en korrekt lyssætning, at filmmagien opstår, og man kan skabe et visuelt inddragende univers i sin film. Den praktiske opsætning og nedtagning samt transport af lys og grej er tidskrævende, og derfor kan man spare penge, ved at holde antallet af locations så lavt som muligt.

3. Video postproduktion

Det er i denne fase vi klipper, lydmixer og colorgrader filmen så den står smukt og klart. Et godt klip skal vække følelser hos seeren, og det er en svær disciplin, som vi behersker.

Alt afhængigt af om der skal laves 3D arbejde, lyd-design eller forskellige versioneringer af filmen til forskellige medier kan postproduktionen fylder mere eller mindre.

Omfanget af de tre ovenstående punkter afgør prisen på filmen. Vil man f.eks. have produceret en eventfilm, hvor vi stort set kan springe over præproduktionen, og vi ikke lyssætter på produktionsdelen, Kan vi gøre det langt billigere end ved f.eks. en reklamefilm, hvor alt skal lyssættes og have et cinematisk look.

Pris for profil- eller reklamefilm

Vil man have en spændende og unik profil- eller reklamefilm, med manuskriptudvikling, lyssætning, lyd-design,og alt hvad der hører til, starter priserne på ca. 35-45.000 kr.

Du kan se nogle eksempler på denne type film her:

Er filmen omfattende, med optagelser over flere dage og locations, så ligger prisen typisk mellem 50.000 og 100.000 kr. Her er alt inklusive lige som eksemplerne ovenfor.

Du kan se nogle eksempler på denne type film her:

Hvis du ønsker 3D animationer, visuelle effekter (VFX) eller CGI, kan vi også løse dette. Reklame- og profilfilm, som indeholder virklighedstro animationer ligger mellem 75.000 til 150.000 kr.

En ’profilfilm mini’ er vores budgetløsning, hvor vi ikke bruger tid på præproduktion/manuskriptudvikling, samt sparer penge på mængden af udstyr og belysning på location. Vores videograf kommer ud med vores lille udstyrspakke (lille cinema kamera pakke*), og laver et flot belyst interview med virksomhedsejeren eller en virksomhedsrepræsentant. Derefter skyder videografen nogle flotte skud fra virksomheden, og det hele klippes sammen til en fin lille profilfilm om virksomheden. Prisen for en ‘profilfilm mini’ er 10.000kr. Du kan se et eksempel på en ’profilfilm mini’ her:

Pris for eventfilm

En cinematisk eventfilm koster typisk mellem 12.000 og 20.000 kr.

Det er afgørende for prisen, om vi på forhånd skal udtænke en story for at skabe en unik eventfilm, eller om man blot ønsker en stemningsfilm fra dagen. Vi elsker at skabe anderledes og medrivende produktioner, og en eventfilm kan med en smule filmmagi og forberedelse gøres til en helt særlig produktion, der skiller sig ud fra mængden af eventfilm og de såkaldte ’after movies’. Se et eksempel på en unik eventfilm fra ‘Kartoffelprisen’ nedenfor.
Her har vi skabt en dramatisk og mindeværdig film, der skiller sig ud fra de traditionelle eventfilm, som ofte er præget af upbeat musik en masse slowmotion skud af smilende ansigter. Det kan være fint nok, men hvis man ønsker at give sin seer en oplevelse og styrke sit brand gennem en eventfilm, anbefaler vi at man går efter at skabe noget anderledes, der giver lidt røre i andedammen.

Andre prissættende faktorer i forhold til eventfilm er, hvor mange versioneringer af filmen der skal laves (f.eks. kan man supplere ’hovedfilmen’ med nogle korte versioneringer til Instagram) hvor mange timer af eventet der skal dækkes, om det falder på en weekend eller hverdag osv.

Se vores fede eventfilm fra Kartoffelprisen her:

Pris for Instagram video

Når vi laver en større filmproduktion, f.eks. reklame eller eventfilm, har vi samlet en masse filmmateriale, som kan udnyttes til andet end den primære filmproduktion. Vi tilbyder at lave korte Instagramfilm (som også kan bruges på Facebook), hvor kunden kan vælge tekstbudkaber, der skal køre hen over filmen. Det kan f.eks. være hvis man vil fremhæve åbningstider, et tilbud eller andre kampagner.

Disse små film kan have en stor effekt på de sociale medier, og opnå stor interaktion. Vi bruger de bedste af vores optagelser til at lave de små kvadratiske Instagramfilm, og sørger for at at de er visuelt stimulerende samt har et fint stykke underlægningsmusik.

Har du købt en reklame- eller profilfilm, så kan vi klippe en Instagram film til 1.800 kr.

Skal du bruge nogle Instagram film, uden at du har brug for en reklame- eller profilfilm, kan vi naturligvis også løse dette.

Pris for filmredigering og klipning

Har du dit eget materiale, som du ønsker at få klippet sammen til en spændende film? Vi kan for eksempel klippe 5 korte Facebook/Instagram film til mellem 6.500 til 9.000 kr alt afhængig af opgavens omfang, antallet af musiklicenser, grafisk arbejde mm. Se et eksempel her, hvor vi har lavet små markedsføringsfilm ud af en bunke droneoptagelser:

Pris for optagelse af interview

Har brug for en professionel optagelse af et interview, f.eks. medarbejderudtalelser, en leder der skal kommunikere et vigtigt statement mm, så kan vi hjælpe.

Optagelse af interviews er en svær disciplin. Du skal har styr på lyd, lyssætning, kunne spotte en effektiv baggrund, arbejde med dybdeskarphed og generelt skabe en komposition, der er behagelig for seeren at kigge på. Derudover skal du sørge for, at din interviewperson er afslappet og føler sig tryg i situationen, så du opnår et godt slutresultat.

Vi har stor erfaring med optagelser af interviews, og kan tilbyde at optage interviews til 7.500 kr pér arbejdsdag plus kørsel.
Derefter kan du selv vælge om du blot ønsker råoptagelserne tilsendt, eller om vi skal klippe, farvelægge og lydmixe interviewet for dig til en mindre merpris.

Kvalitet

En af de vigtigste tommelfingerregler vi arbejder ud fra er, at kvaliteten af filmen skal afspejle kvaliteten af Jeres produkt- eller ydelse. Hvis man har er dyrt og eksklusivt produkt, kan man hurtigt skræmme kunderne væk med rystende smartphone-optagelser – og sælger man et discountprodukt, kan man tit spare hist og her i filmproduktionen.

Der er mange måder at få ligningen til at gå op, så filmproduktionen passer både til Jeres forventninger- og budget. Derfor er vi altid parat på et gratis sparringsmøde, for at drøfte idéer og muligheder til Jeres filmprojekt.

Book et gratis sparringsmøde

 

*Lille kamera pakke

 • Canon cinema kamera som optager i ultra høj kvalitet (4k raw recording)
 • 2 stk cinema objektiver
 • 1 lampe
 • Stativ

 

**Stor kamera pakke

 • Canon cinema kamera som optager i ultra høj kvalitet (4k raw recording)
 • 4 stk cinema objektiver, 1 makro objektiv
 • Op til 7 lamper
 • Stativ
 • Slider
 • Shoulder rig
 • Follow focus
 • Farve filter til lys
 • Stor diffusion panel (2,5m x 2 m) og andre lys-modifiers for at skabe ekstra blødt lys
 • Etc.