Intens eventfilm for Kongernes Jelling - SpotOn Studios

Intens eventfilm for Kongernes Jelling

Nogle gange lykkes det at vende en dårlig situation til en god; og denne opgave for Kongernes Jelling var et af de tilfælde.

Vi havde planlagt droneoptagelser til dagen, for at vise størrelsen af fakkeloptoget. Men hele dagen både regnede og blæste det alt for kraftigt, til at vi kunne få dronen op, og vores plan gik i vasken.

I stedet for droneoptagelser pakkede vi derfor fluks vores kamera fuldstændig ind i plastic, smed et cinema-objektiv på og begav os ud i elementerne; og endte faktisk med at producere en fantastisk smuk film. Kombinationen af regn, ild og lysshow gav nemlig nogle glimrende skud, og vi kunne klippe en dramatisk film med et fedt soundtrack, der gengav aftenens stemning på ærlig vis.

Denne opgave er et godt eksempel på, hvad der kan lade sig gøre med et cinemakamera med dertilhørende cinemaobjektiver samt teknisk viden om natoptagelser. En stor udfordring ved at filme om natten er nemlig, at et kamera normalvis skal bruge en stor mængde lys, for at skabe et flot billede. Men med vores grej samt tekniske kunnen, kan vi skabe noget fedt selv med meget begrænset lys. Den ene halvdel af arbejdet foregår i felten, hvor eksponeringsindstillingerne på kameraet skal være 100% i skabet, og når vi har optagelserne i kassen, “renser” vi efterfølgende billederne for støj, på vores redigeringscomputer. På den måde ender vi med et fantastisk resultat, selvom vind og vejr udfordrer os.